karisik-karton-kapak-9786050831597-221220211223.jpg

Karışık

  • 22.12.2021
  • 1 dakika
  • 535 Okunma
  • 0 Yorum

Dağılmış ailelerde birleşme ve harmanlanma durumunda kalan gençler bu eseri okudukça olaylardan ilham alabilirler. Okuma süreci içinde kendilerini keşfetmeleri, kimlikleri yüzeye çıkacak ve zenginleşecektir.

Arka kapak

“Çok egzotiksin!”

“Çok sıra dışı görünüyorsun.” 

“Ama gerçekte sen kimsin?”

Siyahi bir babaya ve beyaz bir anneye sahip olan Isabella aslında ne demek istediklerini biliyor:

“Ebeveynlerin gibi gözükmüyorsun.”

“Farklısın.”

“Hangi ırktansın?”

Anne ve babası boşanan on bir yaşındaki Isabella her hafta farklı bir hayata geçmek zorunda. Annesi ile babası arasında bölünmüş olmak onun için sadece ev değiştirmek, farklı takma isimler kullanmak değil aynı zamanda kimliğini değiştirmek demek. Yarı beyaz yarı siyah olmak nasıl hissettirmeli? Yarının babana ait olması diğer yarının ise annene ait olması... Sürekli yarım olarak görüldüğünde nasıl bir tam olmayı başarabilirsin ki?

İki ailenin bir araya gelmesi imkânsız gibi gözükürken beklenmedik ırkçı bir saldırı Isabella’nın hayatını tamamen değiştirecek.

Editörün görüşü
Ödüllü ve çok satan yazar Sharon M. Draper’ın boşanma ve kimlik arayışı hakkındaki bu hikayesi gençlerin kendi yaşantılarından parçalar bulmalarına olanak sağlayacak. Ayrıca diğer insanların yaşantılarına dair bakış açısı edinmelerine, farkındalık geliştirmelerine yardımcı olacak.
 
En önemli cümle
“Artık bir değil, üç ayrı parçaydık. Bir anne. Bir baba. İkiye bölünmüş bir çocuk. Aslında, bu durumda dört parça oluyoruz çünkü benim iki kişi olmam gerekiyor: Annemin Izzy’si, babamın Isabella’sı.”
 
Bu kitap neden önemli
Dağılmış ailelerde birleşme ve harmanlanma durumunda kalan gençler bu eseri okudukça olaylardan ilham alabilirler. Okuma süreci içinde kendilerini keşfetmeleri, kimlikleri yüzeye çıkacak ve zenginleşecektir. Bu mesajın yanı sıra, çok güzel hazırlanmış bir kurgusal anlatı ve tamamen gerçekçi bir dünya da var.